Piano- en orgelles

 

Pianolessen geef ik thuis in mijn leskamer. Daar staat een mooie Ibach-vleugel. Lessen zijn er zowel voor kinderen als volwassenen, en zowel voor beginners als gevorderden. De lessen worden op de persoon toegespitst, zowel wat betreft methode en aanpak, als wat betreft lesfrequentie.

Op mijn leskamer bevindt zich ook een pedaalharmonium waar de orgellessen plaats kunnen hebben, maar meestal zijn de orgellessen in de kerk te Noordbroek, of in de Grote kerk te Veendam.

 

Lessen

 

Kosten per les (30 minuten): 20 euro

Voor leerlingen ouder dan 21: 20 euro + BTW: 24,20

Een knipkaart is ook een mogelijkheid, alleen voor volwassenen: 10 lessen van 30 min. voor 260 euro.

 

De meest gekozen lesvorm is die van een half uur les per week. Daar kan natuurlijk van worden afgeweken. Regel is wel dat kinderen wekelijks les moeten hebben.

 

De leerling moet thuis de mogelijkheid hebben om te oefenen, en dus een instrument thuis hebben.

 

Verder moeten er natuurlijk boeken  worden aangeschaft.

 

 

Voorspeelavonden

 

Ongeveer 2 keer per jaar is er een voorspeelavond. Leerlingen hebben dan de mogelijkheid om te laten horen wat ze al kunnen, en zien en horen ook eens de andere leerlingen, wat inspirerend kan zijn.

 

Orgeltocht
 

Jaarlijks is er een orgeltocht. Leerlingen hebben dan de mogelijkheid om een aantal orgels in stad of provincie te bespelen. Iedereen kan meedoen, ongeacht niveau of leeftijd!

 

Zo hebben we afgelopen nazomer de orgels van de St. Jozefkerk, de Der Aa-kerk en de Martinikerk bespeeld. (Zie Gallery)